Categories Cultura, En la Màfia...

Pizza de speck: descobreix aquesta deliciosa recepta d’Itàlia

Posted on

Un embotit clàssic de la gastronomia italiana és el speck. El seu exquisit sabor, on es fusiona l’humejat i l’aroma d’espècies, fa d’aquest producte un indispensable a la seva cuina.

I és que existeixen multitud de receptes per al speck. En el post d’avui et proposem una rica pizza de speck, i transporta’t a Itàlia amb un mos!

Què és el speck i com s’elabora?

Perquè no tot és prosciutto. A la gastronomia italiana trobem diferents tipus d’embotits o curats com el deliciós speck.

El speck és un embotit amb carn de porc i el seu origen es remunta al Tirol. Una zona austriaca, però també italiana i on la influència de totes dues cultures és més que visible.

El speck italià s’elabora amb les potes posterior del porc, que es desossen i curen amb sal, espècies i herbes com l’all. Això li proporciona el seu característic sabor fumat.

Després de cinc mesos de curació, es divideix la carn en trossos o “baffe”, que vindrien a ser el nostre troç de pernil curat. El speck també es ven en llesques.

D’aquesta manera, es converteix en un clàssic en les taules d’embotits i un topping excel·lent per a qualsevol pizza.

Ingredients necessaris per fer una pizza de speck estil romà

Et ve de gust una pizza romana però de speck? A continuació, et proposem una recepta de pizza casolana amb la qual tots els membres de la família gaudeixen. El èxit està assegurat!

Ingredients per a la pizza amb pernil speck:

Per a la massa:

  • 1 kg de farina de força
  • 600 ml d’aigua tèbia
  • Uns 10 grams de llevat de fleca
  • Una mica de sal
  • Un xorró d’oli d’oliva verge extra

Toppings per a la pizza de speck:

  • Speck italià
  • Mozzarella fresca
  • Salsa de tomàquet
  • Xampinyons en làmines (al gust)
  • Un ou
  • Espinacs fresques

Recepta pas a pas de la pizza de speck

 Amb ganes de preparar la teva pròpia pizza de speck fumat? Segueix pas a pas aquesta recepta de pizza de speck, i triomfa a casa!

1. Elaborem la massa de la pizza

Encara que sabem que aquest pas és una mica laboriós, és del tot necessari. Perquè un dels secrets d’una bona pizza és la seva massa. En concret, per elaborar la massa de la pizza romana hem de barrejar en un bol l’aigua tèbia, l’oli, la llevat, la farina i la sal. Tot això, fins a aconseguir una textura de massa.

Dit això, ha arribat el moment d’amassar! A la pizza romana, es treballen en temps de 10 minuts: deu per amassar, deu de repòs. Aquest procés culmina quan disposem d’una massa suau i lleugera.

A continuació, fes una bola de la teva massa, tapa-la amb un drap i deixa-la reposar entre 1-2 hores, fins que creixi.

2. De la massa a la pizza

Ha arribat el moment de posar-te a donar forma a la teva pizza de speck. Escampa una mica de farina sobre la tauleta de la teva cuina -perquè no s’enganxi la massa- i agafa un corró i allarga aquesta bola de massa.

¡Ah! I durant aquest temps, preescalfa el teu forn, a dalt i a baix, a 200 graus.

3. Afegeix els condiments a la teva pizza casolana

Ja tenim la nostra massa, és el moment d’afegir els toppings a la pizza de speck. Començant per la salsa de tomàquet i continuant amb els bolets, l’ou al mig i, per descomptat, la mozzarella o el formatge que hagis triat.

4. Estigues atent durant el forn Introduïm la pizza al forn

I fornem durant un quart d’hora, aproximadament. Fixa’t si la massa està cuita per sota i cruixent. Si no, espera una mica més!

5. Speck i espinacs frescos: el toc final a la nostra pizza

Tirem la nostra pizza, i és el torn d’afegir el propi speck! Quedarà increïble, ja ho veuràs. També pots afegir unes fulles d’espinacs frescos, que aportaran aquest toc verd al teu plat.

I si no t’agraden els espinacs, pots substituir aquest condiment vegetal per a la teva pizza amb alfàbrega fresca, a més de sabor, donarà aroma al teu plat!

Vídeo de la recepta de pizza de speck

Una imatge val més que mil paraules. Per aquí et deixem aquesta recepta de pizza de speck amb la qual sorprendre als teus:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=oIHS4O_eDDc” title=”Receta de pizza de speck”]

Quin tipus de formatge hauria d’utilitzar en la meva pizza de speck?

Si volem realçar el sabor del speck, és necessari utilitzar formatges suaus. D’aquí que un formatge fort com el gorgonzola s’hagi de descartar.

Per a la nostra pizza hem escollit la mozzarella Fior di Latte, ja que a més de lligar el sabor, oferirà cremositat a la recepta. El mateix passaria amb una burrata fresca o, si t’apeteix, la ricotta també és un formatge fresc que combina molt bé amb el speck.

Vine als nostres restaurants per gaudir de molts plats amb speck.

tabla-embutidos-italianos-con-speck

A la carta de La Mafia s’asseu a taula no comptem amb aquesta elaboració, però sí amb altres deliciosos plats on el speck és protagonista. És el cas, per exemple, de la nostra taula toscana d’embotits. I gaudeix del speck juntament amb altres embotits italians com la mortadella de Bolonya o la bresaola.

focaccia-con-speck

A més, pots deleitar-te amb la nostra focaccia amb pomodorini i burrata, que també va acompanyada de speck i un increïble oli de pesto.

Però si t’apeteix una amanida, també tenim el teu plat! L’insalata fresca affumicata de La Mafia porta formatge, fruits secs, préssec i, per descomptat, speck.

insalata-con-speck

Visita ja un dels nostres restaurants de La Mafia i prova aquest embotit 100% italià. Buon appetito!