Categories En la Màfia...

Què són els Antipasti? L’origen dels entrants italians

Posted on

“Ai! L’antipasto… No hi ha menjar italià que es preï que no vagi precedit d’uns deliciosos antipasti. A La Mafia se sienta a la mesa els tenim, of course! i són, sens dubte, una de les temptacions de la nostra carta.

Nosaltres diferenciem entre antipasti DI SNACK, CALDI I FREDI. I si comences amb la nostra Pasta fregida de formatge fumat i albergínia amb salsa de taronja? O potser prefereixes un Carpaccio di bresaola amb tacs de Grana Padano, ruca i stick de focaccia… Se’ns fa la boca aigua! Abans que surtis corrent cap al teu restaurant de La Mafia se sienta a la mesa més proper, deixa’ns que t’expliquem l’origen d’aquests deliciosos entrants italians.

Antipasto de carpaccio de bresaola

Carpaccio di bresaola, un dels antipasti de La Mafia se sienta a la mesa

Què significa antipasto?

El substantiu italià antipasto (plural, antipasti) deriva de la paraula italiana “pasto” que significa menjar. L’antipasto consisteix en un aperitiu servit abans de menjar els altres plats (primo piatto, secondo piatto i dolce), que es pot prendre fred o calent. L’objectiu de l’antipasto no és saciar, sinó obrir l’apetit abans del menjar.

Quin és l’origen d’aquests entrants italians?

La història i tradició de servir aliments abans de menjar es remunta al Renaixement italià, època en què es servien els antipasti i després els postpasti. Abans dels antipasti es solia oferir als comensals uns “aguamanos” amb aigua aromatitzada amb flors. Entre els antipasti es servia el prosciutto amb alcaparras, el pernil de llengua de vedella i fins i tot dolços tipus massapà.

Els antipasti més clàssics i habituals són de dues classes: per una banda, plats derivats de la carn en forma d’embotits, que solen servir-se tallats, els formatges, i per últim els plats de verdures rostides i encurtides. En moltes ocasions es serveixen barreges d’uns i altres ingredients en un plat de la carta, que inclou un assortit d’antipasto, alguna cosa similar al que en la gastronomia espanyola s’entén com a “entremesos variats”, que fa unes dècades iniciava qualsevol banquet familiar a Espanya.

A La Mafia se sienta a la mesa t’oferim amb el nom de “Taula d’embotits Toscana”, una deliciosa combinació de sticks focaccia, salsa pesto, bresaola, pepperoni, speck, porchetta, tomàquet reposat, mescla de llaunes, nous i tacs de Grana Padano a la qual et serà impossible resistir-te. No oblidis que és ideal per compartir!

Com solen servir els antipasti en els restaurants italians?

Per acompanyar els antipasti és costum servir pans variats com la focaccia o els grisini, així com bruschettas. També els tenim! Apostem fermament per la qualitat i la cuina tradicional, basada en la preparació senzilla de receptes amb els millors ingredients. El nostre pa no es queda enrere! Per això, el elaborem amb massa mare 100% natural.

Pan para acompañar los antipasti

El pa de La Mafia se sienta a la mesa, amb massa mare 100% natural

I després dels antipasti, descobreix les nostres pastes, pizzes, meatballs, creps, amanides, risottos i propostes de carn i peix. Un apassionant viatge a Itàlia, sense moure’t de la teva ciutat.