Categories Avantatges, En la Màfia...

Recepta original del còctel Aperol Spritz: L’aperitiu italià.

Posted on

Adorem el Spritz! L’aperitiu de culte italià inconfusible de color taronja que s’ha estès per tot Europa i que, com no podia ser d’una altra manera, preparem a La Mafia amb tot el respecte que professen a la gastronomia italiana. A Itàlia, no només s’ha convertit en el còctel favorit a l’hora de l’aperitiu, sinó també en una tradició i un símbol de l’ambient viu de les seves ciutats.

Actualment, a Espanya, la seva popularitat és imparable.

Però d’on ve l’aperitiu Spritz? Com s’ha de preparar? Quina és la seva recepta i per què és important el contingut d’alcohol? Us convidem a seguir llegint per descobrir com es fa aquesta beguda italiana i la raó d’aquesta mescla que regna a l’aperitiu italià. Què és el Spritz Aperol? Aperol Spritz és un famós llarg beguda típica italiana de l’aperitiu que barreja Aperol, Prosecco i soda.

El color d’aquesta beguda alcohòlica refrescant és taronja i el seu sabor és lleugerament amarg. La recepta oficial inclou Aperol (una beguda alcohòlica italiana produïda des de principis del segle XX), el tradicional vi prosecco italià i soda, que és aigua gasificada. La variant amb Campari també és molt popular a Itàlia, i Spritz forma part dels còctels de cap de llista a Itàlia, juntament amb Negroni o Americano. Contingut d’alcohol de l’Aperol Spritz El contingut d’alcohol és variable, però podem estimar que és al voltant del 15%.

El denominador comú entre les variants és, sense dubte, la presència de vi blanc sec i aigua mineral gasificada, que han d’estar com a mínim entre el 40% i el 30%, respectivament. El 30% restant es completa amb diferents begudes alcohòliques, a vegades barrejades, amb l’objectiu d’obtenir el peculiar color taronja d’aquest còctel. Recepta per a l’Aperol Spritz L’Aperol Spritz es pot preparar amb diferents proporcions d’ingredients, depenent de l’efecte desitjat tant en contingut d’alcohol com en amargor. No obstant això, per obtenir un còctel equilibrat i perfecte per a l’aperitiu, recomanem la recepta oficial de la International Bartenders Association, en la prestigiosa llista de la qual apareix aquest còctel. Ingredients: 60 ml de Prosecco 40 ml d’Aperol o Campari Una mica d’aigua gasificada

Com preparar un Spritz?

  1. Afegiu gel lleugerament triturat a una copa de vi.
  2. Utilitzant un jigger, afegiu primer el Prosecco.
  3. A continuació, afegiu l’Aperol.
  4. Posi una miqueta d’aigua de soda amb xarop o d’aigua amb gas.
  5. Afegeix una mica més de gel i barreja una mica.
  6. Per fer encara més refrescant el teu còctel, posa mitja rodanxa de taronja.

Així te’l servim als nostres restaurants de La Mafia. Així que, si vols gaudir d’un autèntic aperitiu italià a Espanya, pots demanar-lo sol o acompanyat per una taula d’embotits i formatges o amb una focaccia. Descobreix l’origen de l’Aperol Spritz: la beguda per excel·lència de l’aperitiu italià Per començar: No vagis a creure que és una invenció recent! Sembla ser que van ser els soldats de l’Imperi austrohongarès qui, a finals del segle XIX, van contagiar la seva afició als italians. Pels dades històrics que es coneixen, els aguerrits soldats estimaven que els vins de la zona del Vèneto eren massa forts i tenien excessiva graduació alcohòlica. Per això, van començar a aiguar el vi amb aigua amb gas. Al mateix temps que aconseguien una beguda més suau, aquesta combinació els evitava les enormes borratxeres que van descobrir en arribar a Itàlia.

Els alemanys van aconseguir un còctel de culte al qual van batejar com a Spritz, que deriva del verb spritzen que és com els austríacs diuen ‘rocíar’. Des de la zona del Vèneto i la Friuli-Venècia, la passió per aquesta beguda es va estendre ràpidament a la zona de Pàdua i Trèvol. El còctel com a tal va néixer de totes maneres a la segona dècada del segle XX, quan a la Fira Internacional de Pàdua es va apostar per una mena de mestissatge.

Així, de la fusió entre l’Aperol italià i la costum austrohongaresa va quedar constituït oficialment el Spritz. Amb el pas dels anys, la recepta original de l’Aperol Spritz s’ha anat modificant, convertint-se en un autèntic aperitiu. Vine a provar-ho amb nosaltres a La Mafia!