Categories Cultura

Receptes originals d’antipasti o entrants italians

Posted on

La gastronomia italiana no només és pasta o pizza. De fet, un dels seus imprescindibles són els rics antipasti o aperitius italians clàssics. Un aperitiu per compartir, la missió del qual no és una altra que anar ‘fent gana’. Els antipasti obren l’apetit i són realment deliciosos.

Descobreix en aquest article algunes receptes originals d’antipasti o aperitius italians.

Antipasti

Els antipasti, aperitius italians per llepar-se’n els dits

Els antipasti, en singular antipasto, són els aperitius italians, aquells plats que es serveixen abans d’un bon àpat.

El seu propi nom ho indica: “abans de menjar”. I és que “pasto” en italià significa “menjar”, però aquesta paraula prové, al seu torn, del llatí amb el “ante-paestum”, terme que ve a dir “abans de l’almoç”.

D’aquesta manera, els antipasti són els aperitius perfectes amb els quals obsequiar als teus convidats abans del plat principal. Alguna cosa que ja sabien els romans, que tenien la costum de menjar verdures i fruites abans del seu almoç. Una tradició que va caure en desús fins al Renaixement italià.

A l’actualitat, podem trobar tot tipus d’antipasti: des d’entrants freds, fins a calents; passant per antipasti amb carns, peixos, formatges, embotits i, per descomptat, verdures i hortalisses.

Tota una delícia italiana amb la qual sorprendre als teus comensals. I tu, busques receptes d’entrants italians o antipasti? Continua la lectura.

6 idees i receptes d’antipasti

Busques antipasti o entrants italians senzills amb els quals sorprendre a la teva família o amics? Si no et ve de gust cuinar, però sí obsequiar els teus éssers estimats, a continuació et donem algunes idees d’antipasti per a menjars o sopars super bons, ràpids i fàcils de preparar:

1.Taula d’embotits italians

Un dels entrants italians freds més senzills és la taula d’embotits. Un antipasti amb mortadella de Bolonya, però al qual també pots afegir altres delícies italianes com el speck, la bresaola, el prosciutto o el salami. Molt fàcil de preparar i els agradarà a tothom!

Tabla de embutidos

2.Taula de formatges italians

Es tracta de la mateixa idea, traslladada al formatge. Tot i que, depenent de la regió d’Itàlia, una taula de formatges és vista com a postres…

Nosaltres et proposem una idea de taula en la qual afegir diferents variants de formatges italians com el gorgonzola, un formatge blau potent; el pecorino, d’ovella, i, per descomptat, un provolone al forn. Acompanya la teva taula amb alguna melmelada o confitura i fruits secs, i tindràs un deu a la teva taula!

Quesos italianos

3.Encurtits

Un altre tipus d’entrants típics italians, perfectes per obrir l’apetit, són els encurtits. La barreja d’olives de diferents varietats, amb alls, cebes, coliflors, pastanagues, cogombres o cappers en vinagre serà tot un encert.

4.Amanida caprese

Les amanides són un antipasti clàssic. I en el teu sopar o dinar, una mica de verd mai està de més. Així, un antipasti amb una burrata i un bon tomàquet de qualitat, com el San Marzano, així com el seu oli d’oliva verge extra, és tot un imprescindible.

 

Ensalada caprese

5.Caponata

Altres dels antipasti típics de la cuina italiana i que no poden faltar a la teva taula és la caponata siciliana. Tota una aventura de sabor que et transportarà fins al mateix Mediterrani!

La caponata és una mena de ratatouille, però a l’italiana. Porta tot tipus de hortalisses i verdures, essent la protagonista l’albergínia. A aquesta s’hi afegixen altres productes de l’horta com l’api, la ceba, els cappers, les olives verdes o el tomàquet, entre d’altres.

Super bona i saludable, que podràs servir com a antipasti al costat d’unes torrades de pa. 

6.Focaccia clàssica

Una altra idea d’antipasti és una deliciosa focaccia. I afegeix-hi els ingredients que més t’agradin! Pots incloure des de prosciutto o formatge, fins a olives negres; passant per qualsevol tipus de verdura, panceta o sardines.

Per a la massa, necessitaràs 200 grams de farina de força, altres 300 de farina de blat normal, un sobre de llevat, 10 grams de sucre i 10 grams de sal, gairebé mig litre d’aigua i oli d’oliva verge extra per pinzellar. A la massa, s’hi afegeix també herbes de Provença com el romani, a més de sal gruixuda.

Focaccia

Vine als restaurants de La Mafia per degustar els nostres antipasti italians.

Delecta’t amb les receptes d’antipasti de La Mafia se sienta a la mesa. A la nostra carta, podràs trobar tot tipus de plats: caponata siciliana, carpaccios, provolones, taules d’embotits, cuore di carciofo, parrillada de verdures, focaccia, pop a la graella i, fins i tot, ous trencats.

Perquè no només elaborem pizza i pasta, els nostres deliciosos antipasti també són imprescindibles. Prova ja la cuina italo-mediterrània de La Mafia!