Categories Cultura, Nutrició

5 salses per a pasta: clàssiques, fàcils i ràpides.

Posted on

Busques una salsa de pasta fàcil i ràpida? Hi ha centenars de maneres delicioses d’acompanyar la pasta italiana, tant seca com farcida, que van molt més enllà de la salsa de tomàquet. Així que en aquest article, confiem en la cuina italiana per donar-te 5 idees per a salses de spaghetti, macarrons o ravioli. Són receptes de salsa clàssiques, però basades en la simplicitat i la rapidesa. Des de la popular recepta de salsa arrabiata, fins a l’autèntica carbonara o pesto amb els ingredients més frescos. En cadascuna d’elles, recomanem la tria de la pasta italiana clàssica, com ho fem als nostres restaurants La Mafia se sienta a la mesa, on pots triar la pasta que més t’agrada, amb recomanacions per al tipus de salsa que millor s’hi combina. Comencem amb la nostra recopilació de salses per a pasta! Imatge d’una de les nostres combinacions estrella: papardelle d’ou amb salsa tartufata (crema, bolets, pebre i tòfona negra). Imatge d’una de les nostres combinacions estrella: papardelle d’ou amb salsa tartufata (crema, bolets, pebre i tòfona negra).

1. Arrabbiata Aquesta salsa de macarrons té sense dubte una gran “personalitat” que pots modular depenent del pebre que hi afegiu. Un clàssic dels restaurants i les cases romaneses que també és una de les millors salses de pasta per als amants dels aliments picants. Per a una ració de 2-3 persones necessitaràs:
• 50 mil·lilitres d’EVOO
• 25 grams de bacó
• 1 llauna de tomàquets sencers pelats
• Fulles de bacallà fresques
• 1 grapat d’all
• Pebre de Cayena al gust
Recepta de salsa arrabiata
Daureu el bacó en l’oli d’oliva i afegiu-hi el tomàquet, el pebre de Cayena i una mica de sal, deixant-ho bullir a foc lent. Quan la pasta estigui al dente, apagueu la paella, afegiu la barreja i remeneu bé. Serveixi amb formatge ratllat, com el pecorino romano. Aquest és el resultat dels nostres gnocchi de patata amb salsa arrabiata fumada i salsa de taronja i mostassa. Un plat #TopOriginale!
2. Burro e Pomodoro
Aquesta combinació de mantega i tomàquet és probablement una de les salses més fàcils i simples de la cuina italiana. Malgrat la seva simplicitat, els ingredients utilitzats garanteixen èxit tant com a salsa per a pasta farcida com per a macarrons i spaghetti. Per a 250 grams de pasta (aproximadament tres racions), necessitarà:
• Mig quilo de tomàquets frescos o una llauna de tomàquet sencer pelat
• 50 grams de mantega
• Sal
Recepta de salsa de mantega i tomàquet
Prepara els tomàquets en trossos grans: si són frescos hauràs de retirar la pell i les llavors. Afegiu-los en una paella a foc lent juntament amb la mantega i una mica de sal. Deixa que es cuini durant uns 20-30 minuts. Quan la pasta estigui al dente, vessa-la sobre la salsa calenta i serveix amb formatge parmesà ratllat.
3. Carbonara
Si vols aprendre a cuinar aquesta deliciosa salsa, recomanem llegir la nostra recepta de salsa carbonara original italiana. Et lleparàs els dits!
Aquesta salsa per a espaguetis es prepara tradicionalment amb panceta i ou, malgrat que existeixin diferents versions amb nata. Un cop que provis aquesta versió, t’enamoraràs de la carbonara clàssica! Per a 250 grams de pasta necessitaràs els següents ingredients:
• 2 rovells d’ou
• 50 grams de panceta
• 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
• 15 grams de mantega
• 2 cullerades de formatge pecorino o parmesà
• Sal
• Pebre

Recepta d’espagueti carbonara
En una paella petita amb l’oli i la mantega, daura lleugerament la panceta i retira. Mentre es bullen els espaguetis, bateja lleugerament els rovells i barreja’ls amb el formatge, la sal i una mica de pebre. Afegeix la pasta al dente al bol en què has barrejat tot i, finalment, afegeix la panceta. Llest per menjar… de seguida!
Descobreix en els nostres restaurants l’exclusiva recepta d’spaghetti amb carbonara tradicional trufada, amb panceta italiana, pecorino, rovell d’ou, tòfona negra ratllada i pebre.

4. Pesto
Un ric pesto a la genovesa és una altra alternativa deliciosa de salsa fàcil per a pasta, especialment, per a servir amb fettuccine o amb altres pastes llargues seques, com els espaguetis o la seva petita versió spaguettini. Per a 2-3 racions de pasta, busca els següents ingredients:
• 30 grams de basílic fresc
• 5 cullerades d’oli d’oliva verge extra
• 1 cullerada de pinyons
• 1 dent d’all
• 2 cullerades de formatge parmesà ratllat
• Recepta de pesto de basílic

Recepta de pesto
Tritura amb un processador de menjars tots els ingredients excepte el formatge. Una vegada barrejats, integra el formatge. Llest per servir!

5. All i Oli

Moltes vegades, el més senzill és el més deliciós. Aquesta salsa perfecta per als espaguetis (ideal també per als spaguettini, la seva combinació clàssica) està elaborada amb 5 ingredients bàsics. Per a un paquet de mig quilo d’espaguetis necessitaràs:
• 100 ml. d’oli d’oliva verge extra
• 3 alls picats
• Perejil fresc picat
• Cayena picada al gust
• Sal

Recepta d’All i Oli

En una paella a foc mitjà-alt, daurar lleugerament l’all fins que canviï de color. Aleshores, afegir la cayena, el julivert i la sal. Remoure i retirar del foc fins que la pasta estigui llesta. Aleshores, barrejar a la paella amb la salsa i servir immediatament.

Ara només queda gaudir d’aquestes salses ràpides, delicioses i elaborades amb els millors ingredients italians! I si t’has quedat amb ganes de més, t’animem a llegir el nostre post sobre les millors salses per acompanyar pasta farcida. No et quedis amb les ganes.